INkubusse

Членува од 20 февруари 2006
Одземени 10.939 бајти ,  пред 12 години
нема опис на уредувањето
с
<h2 style="padding:3px; background:red; color:yellow; text-align:center; font-size:90%; margin-bottom:5px;margin-top:0;">'''iNkubusse''' - мојата корисничка страница</h2>
<small>[[Корисник:INkubusse/Песок|/Копрцање во песок]]<br>
[[Корисник:INkubusse/Шаблон:Песок|Шаблон:Копрцање во песок]]</small>
----
Пред сѐ, еден брилијантен расказ:
 
<pre>One day a Novice came to the Master.
Master, he said, How is it that I may become a Writer of Programs?.
The Master looked solemnly at the Novice.
Have you in your possession a Compiler of Source Code? the Master asked.
No, replied the Novice. The Master sent the Novice on a quest to the Store of Software.
 
Many hours later the Novice returned.
Master, he said, How is it that I may become a Writer of Programs?.
The Master looked solemnly at the Novice.
Have you in your possession a Compiler of Source Code? the Master asked.
Yes, replied the Novice.
The Master frowned at the Novice.
You have a Compiler of Source. What now can prevent you from becoming a Writer of Programs?.
The Novice fidgeted nervously and presented his Compiler of Source to the Master.
How is this used? asked the Novice.
Have you in your possession a Manual of Operation? the Master asked.
No, replied the Novice.
The Master instructed the Novice as to where he could find the Manual of Operation.
 
Many days later the Novice returned.
Master, he said, How is it that I may become a Writer of Programs?.
The Master looked solemnly at the Novice.
Have you in your possession a Compiler of Source Code? the Master asked.
Yes, replied the Novice.
Have you in your possession a Manual of Operation? the Master asked.
Yes, replied the Novice.
The Master frowned at the Novice.
You have a Compiler of Source, and a Manual of Operation. What now can prevent you from becoming a Writer of Programs?.
 
At this the Novice fidgeted nervously and presented his Manual of Operations to the Master.
How is this used? asked the Novice.
The Master closed his eyes, and heaved a great sigh.
The Master sent the Novice on a quest to the School of Elementary.
 
Many years later the Novice returned.
Master, he said, How is it that I may become a Writer of Programs?.
The Master looked solemnly at the Novice.
Have you in your possession a Compiler of Source Code, a Manual of Operation and an Education of Elementary? the Master asked.
Yes, replied the Novice.
The Master frowned at the Novice.
What then can prevent you from becoming a Writer of Programs?.
 
The Novice fidgeted nervously. He looked around but could find nothing to present to the Master.
The Master smiled at the Novice.
I see what problem plagues you. said the Master.
Oh great master, please tell me. asked the Novice.
 
The Master turned the Novice toward the door, and with a supportive hand on his shoulder said,
Go young Novice, and Read The Fucking Manual. And so the Novice became enlightened.</pre>
 
Превод: Си бил нуб и сакал да стане програмер. Прашал еден гик како може да стане програмер. Овој прво му рекол да најде компајлер, потоа му рекол да најде туторијал, кога видел дека не знае како да чита и да смета, го пратил во основно. Кога ги завршил сите квестови нубов, повторно го прашал гикот како да стане програмер. Овој му рекол просто: „Оди и прочитај го е*****т туторијал!“ Поентата е дека за да се стане програмер треба само да се има способност за читање, сметање и пишување, и треба да се прочита еден туторијал неколку пати. Не постои друг начин, и не постои пречка ако се имаат наведените способности.
 
 
<h2 style="padding:3px; background:red; color:yellow; text-align:center; font-size:90%; margin-bottom:5px;margin-top:0;">ЦИТАТИ</h2>
 
Пред да почне мојата страница, морам да цитирам една убава реченица што ја прочитав пред 2,5 минути:
*не зная, дали ние сме ттатари, хуни или нещо друго, но зная, че вие сте '''български родоотстъпници''' и '''сръбски мекерета'''! Сърбите-наи-долен народ на Европа! - Javor 21 Јануари, 2007 - 20:54
И една порака до нашите администратори: Дали ова е опис за вас, мили браќа? И да знаете, ова е апсолутен став на СЕКОЈ Бугарин, ни трунка помалку. Мојот предлог е да продолжиме со таквата пријателска политика и да ги шириме рацете за нашите источни браќа! Та тие нѝ нудат само помош при отворањето на очите, дека и ние сме синови на големите ханови!
----
Още нещо: „''Научната основа на [[:bg:Македонизъм|МАКЕДОНИСТКАТА]] версия върху ''(за)'' ''(бугарскиот)'' цар Самуил е поставена в началото на ХХ век от някои сръбски учени ''(научници)'', които в стремежа си да омаловажат българското историческо присъствие в някои части на Балканския полуостров проблематизират българския характер на ръководената от цар Самуил държава''“. Срам да им е на македонистите!
----
И еден шаблон. Ама официјален '''шаблон''', не е шега, шаблон е: [[:bg:Шаблон:Потребител mk/bg|Шаблон:Потребител mk/bg]].
 
<h2 style="padding:3px; background:red; color:yellow; text-align:center; font-size:90%; margin-bottom:5px;margin-top:0;">ЗА МЕНЕ</h2>
{| class="plainlinks" align="center"
|- valign="bottom"
|}
----
<small>
[[Корисник:INkubusse/Песок|Копрцање во песок]]&nbsp;&nbsp;&nbsp;{{•}}&nbsp;&nbsp;&nbsp;[[Корисник:INkubusse/Шаблон:Песок|Шаблонско копрцање]]&nbsp;&nbsp;&nbsp;{{•}}&nbsp;&nbsp;&nbsp;[[Корисник:INkubusse/Раскази|Раскази]]&nbsp;&nbsp;&nbsp;{{•}}&nbsp;&nbsp;&nbsp;[[Корисник:INkubusse/Цитати|Цитати]]
</small>
<h2 style="padding:3px; background:red; color:yellow; text-align:center; font-size:90%; margin-bottom:5px;margin-top:0;">ЗА МЕНЕ</h2>
[[Image:Rosetta Barnstar.png|thumb|десно|230px|Орден за исклучителни придонеси од полето на правописната ревизија.]]
<br><br>
Име: '''Александар'''<br>
Презиме: '''Милоески'''<br>
*'''[[историја]]'''
*'''[[Десетте Лаги на Македонизмот|бугарска пропаганда]]'''
<br><br>
----
{{Корисник:INkubusse/Кориснички кутии}}
 
{{Корисник:INkubusse/Шаблон:Разно}}
{| style="float:left; width: 300px; border: black solid 1px"
|-
| colspan="2" style="text-align:center; background-color: #f0e68c;" | '''[[Јазик|Јазици]]''' што ги разбирам ''совршено'':
|-
|
* '''[[македонски]]'''
* '''[[англиски]]'''
* [[српски]]
* [[хрватски]]
* „босански“
|-
| colspan="2" style="text-align:center; background-color: #f0e68c;" | '''Јазици''' што ги разбирам ''просечно'' <small>(само пишано)</small>:
|-
|
* [[руски]]
* [[украински]]
* [[словенечки]]
* [[француски]]
* [[словачки]]
* [[чешки]]
* [[латински]]
* [[старословенски]]
|-
| colspan="2" style="text-align:center; background-color: #f0e68c;" | '''Јазици''' што можам да ги разберам со ''тешкотии'':
|-
|
* [[германски]]
* [[шпански]]
* [[италијански]]
* [[полски]]
|-
| colspan="2" style="text-align:center; background-color: #f0e68c;" | '''Јазици''' од коишто можам да разберам по ''нешто'', ако имам среќа:
|-
|
* [[шведски]]
* [[норвешки]]
* [[дански]]
* [[холандски]]
* [[португалски]]
* [[албански]]
* [[грчки]]
* [[турски]]
|-
| colspan="2" style="text-align:center; background-color: #f0e68c;" | '''[[Азбука|Азбуки]]''' што ги познавам:
|-
|
* [[кирилица]] (сите верзии, освен [[Татарстан|татарската]] и [[Монголија|монголската]])
* [[латиница]] (речиси сите верзии)
* [[Грчка азбука|грчка]]
* [[Хебрејска азбука|хебрејска]]
* [[Куинја]] ([[Елф (Толкин)|Елфска]]), според [[Џ.Р.Р. Толкин]] (ама ја имам подзаборавено)
* почнав [[Јапонска азбука|јапонска]]!
|}
 
{| style="float:center; width: 300px; border: black solid 1px"
|-
| colspan="2" style="text-align:center; background-color: #f0e68c;" | '''[[Држава|Земји]]''' во коишто сум стапнал (азбучно):
|-
|
* [[Image:Flag_of_Macedonia_1991-95.svg|28px]] [[Македонија]], [[Вардарска Македонија|В]].[[Егејска Македонија|Е]].[[Пиринска Македонија|П]]. - домче
* [[Image:Flag of Albania.svg|22x20px]] [[Албанија]]
* [[Image:Flag of Bosnia and Herzegovina.svg|22x20px]] [[Босна и Херцеговина]]
* [[Image:Flag of Bulgaria (bordered).svg|24x26px]] [[Бугарија]]
* [[Image:Flag of Greece.svg|22x20px]] [[Грција]]
* [[Image:Flag of Italy.svg|22x20px]] [[Италија]]
* [[Image:Flag of Slovenia (bordered).svg|22x20px]] [[Словенија]]
* [[Image:Flag of Serbia (bordered).svg|22x20px]] [[Србија]]
* [[Image:Flag of Turkey.svg|22x20px]] [[Турција]]
* [[Image:Flag of Hungary.svg|22x20px]] [[Унгарија]]
* [[Image:Flag of Croatia.svg|22x20px]] [[Хрватска]]
* [[Image:Flag of Montenegro.svg|22x20px]] [[Црна Гора]]
* нажалост толку :(
|-
| colspan="2" style="text-align:center; background-color: #f0e68c;" | '''Земји''' коишто сакам да ги посетам во блиска иднина:
|-
|
* [[Image:Flag of Israel.svg|22x20px]] [[Израел]]
* [[Image:Flag of Ukraine.svg|22x20px]] [[Украина]]
* [[Image:Flag of Russia (bordered).svg|22x20px]] [[Русија]]
* [[Image:Flag of Japan (bordered).svg|22x20px]] [[Јапонија]] (далеку еее...)
|}
 
{| style="width: 300px; border: black solid 1px"
|-
| colspan="2" style="text-align:center; background-color: #f0e68c;" | '''[[Историја|Историски]] личности''' кои ги почитувам (или сакам):
|-
|
# [[Методија Андонов]], [[Крсте Мисирков]]
# [[Исус Христос|Исус Спасител]]
# [[Константин Философ]]
* ако ги наведам другите, ќе ме [[:Категорија:Предрасуди|етикетираат]] како „[[Национализам|вакав]]-или-[[Нацизам|онакав]]“
|-
| colspan="2" style="text-align:center; background-color: #f0e68c;" | '''[[:Категорија:Глумци|Глумци]]''' кои ги почитувам (или сакам):
|-
|
 
# [[Џони Ли Милер|Јованче Ли Милер]]
# [[Џејсон Ли]]
# [[Џош Хартнет|Ис Хартнет]]
# [[Џим Кери]]
|-
| colspan="2" style="text-align:center; background-color: #f0e68c;" | '''[[Пејач]]и и [[Музика|групи]]''' коишто ги почитувам (или сакам):
|-
|
# [[Леб и сол]], [[Студени нозе]], [[САФ]]
# [[The Prodigy|Продиџи]], [[Cypress Hill|Сајпрес Хил]], [[Foo Fighters|Фу Фајтерс]]
# [[Underworld|Андерворлд]], [[Oasis|Оејзис]]
# [[The Cure|Д Кјур]], [[Аланис Морисет]]
* од постарите: [[Dire Straits|Дајр Стрејтс]], [[Queen|Куин]] и многу други
|}
 
<div style="position: fixed; left:0; bottom:0; display:block; height:80px; width:150px;">[[Image:Flag of Macedonia 1991-95.svg|150px]]</div>