Елемент (математика): Разлика помеѓу преработките

с
нема опис на уредувањето
сНема опис на уредувањето
сНема опис на уредувањето
*жолта ∉ ''C''
*Кардиналноста на ''D'' = { 2, 4,  8, 10, 12 } е конечна и еднаква на 5.
*Кардиналноста на ''P'' = { 2, 3, 5, 7, 11, 13, ...} ([[прост број|простите броеви]]) е бесконечна , како што докажал [[Евклид]].
 
== Наводи ==