Разлика помеѓу преработките на „Разговор:Спомен-плоча на Мара Бунева во Скопје“

нема опис на уредувањето
 
Тивер е во право дека дел од содржината излегува надвор од рамките на статијата. Меѓутоа дополнителниот текст само ја доловува суштината за инцидентите поврзани со спомен плочата на Мара Бунева, не се кажува дирекно причината за инцидентите, не се сугерира ништо туку од текстот самите читатели треба да заклучат од каде прозилегуваат тензиите... статијата нема за цел да се знаимава со прашањето дали МАра БУнева е бугарка или македонска, делот Различна перцепција укажува дека македонските граѓани различно ја доживуваат: некој како македонска револуционерка, а други како борец на бугарската кауза... Согласно нивните видувања така и се однесуваат кон спомен плочаат... Ќе додадам дополнителен текст во статијата за да има целина, односно тој дел да биде поврзан со статијата.... --[[User:Dalco26|Єдєң Мақєдөңєц...]] <small>([[User talk:Dalco26|разговор]])</small> 19:11, 7 октомври 2011 (CEST)
 
== Предложено е оваа статија да се спои со статијата Мара Бунева ==
Статијата за Мара Бунева, е помала од колку статијата за нејзината плоча. Мислам дека може да се обединат двете статии, со што и дел од информациите нема да се повторуват. И двете статии не се големи, па ќе се добие нешто поголема статија. --[[User:StanProg|Стан]] <small>([[User talk:StanProg|разговор]])</small> 20:31, 7 октомври 2011 (CEST)
5.612

уредувања