Разлика помеѓу преработките на „Пер Мертезакер“

нема опис на уредувањето
| height = 198 cm
| position = Одбрана (DF)
| currentclub = [[ФК Вердер БременАрсенал|Вердер БременАрсенал]]
| current club = 29
| years1 = 2003-2006
| years2 = 2006-2010
| years3 = 2011-
| clubs1 = [[ФК Хановер|Хановер]]| caps1 = 74 goals1 = 7
| clubs2 = [[ФК Вердер Бремен|Вердер Бремен]]| caps2 = 67 goals2 = 3
| clubs3 = [[ФК Арсенал]]| caps3 = 3 goals3 = 0
| caps1 = 74 goals1 = 7
| caps2 = 67 goals2 = 3
| caps3 = 3 goals3 = 0
| реп-години = 2004-
| nationalyears1 = 2007- | nationalcaps1 = 76 | nationalgoals1 = 1 | nationalteam1 = [[Фудбалска репрезентација на Германија|Германија]]
Анонимен корисник