Разлика помеѓу преработките на „Совет за безбедност на ООН“

 
Во 2010 година избрани членки се:
* [[Австрија]] ([[Западна Европа]])
* [[Босна и Херцеговина]] ([[Источна Европа]])
* [[Бразил]] ([[Латинска Америка]])
* [[Габон]] ([[Африка]])
* [[Мексико]] ([[Латинска Америка]])
* [[Нигерија]] ([[Африка]])
* [[Турција]] ([[Западна Европа]])
* [[Уганда]] ([[Африка]])
 
Анонимен корисник