Разлика помеѓу преработките на „Кралски академии во Шведска“

с
нема опис на уредувањето
с
с
 
==Друштва со кралска повелба==
*[[Кралско научно друштво (Шведска)во Упсала|Кралско научно друштво]] во [[Упсала]] (''Kungl. Vetenskapssocieteten i Uppsala'')
*[[Кралско физиографско друштво (во Лунд)|Кралско физиографско друштво]] во [[Лунд]] (''Kungl. Fysiografiska Sällskapet i Lund'')
*[[Кралско научно-книжевно друштво (во Гетеборг)|Кралско научно-книжевно друштво]] во [[Гетеборг]] (''Kungl. Vetenskaps- och Vitterhetssamhället i Göteborg'')
*[[Кралско Шитеово друштво]] во [[Умео]] (''Kungl. Skytteanska Samfundet'')
*[[Кралска академија Густав Адолф|Кралска академија „Густав Адолф“]] во [[Упсала]] (''Kungl. Gustav Adolfs Akademien'')