Разлика помеѓу преработките на „Горноџумајски случувања“

* Во Мехомиско (Разлошко) во септември 1924 година биле убиени [[Георги Ковачев]], [[Георги Пенков]] и [[Александар Бујнов]], македонски револуционери од левицата и членови на Серскиот револуционерен округ.
 
* Во Петрич и Петричко од луѓе на ВМРО биле убиени Георги Манолев, Петар Говедарчето и Петар Балкански кои сите биле припадници на левицата во македонското националноослободително движење.
*
 
* На [[13 септември]] 1924 година од атентатори на ВМРО во [[Софија]] бил убиен [[Ангел Василев]].
 
* Во септември истата година во Пловдив бил застрелан санданистот и членот на Серскиот револуционерен округ, [[Чудомир Кантарџиев]].
 
== Извори ==