Разлика помеѓу преработките на „Киевско речно пристаниште“

нема опис на уредувањето
{{Infobox Historic building
|name = Киевско речно пристаниште<br />Київський річковий вокзал
|image = Kiev River Port 2007.JPG
|caption =
|map_type =
|latitude =
|longitude =
|location_town = [[Киев]]
|location_country = [[Украина]]
|architect =
|client =
|engineer =
|construction_start_date =
|date_demolished =
|cost =
|structural_system =
|Served as =
|owner =
|style =
|size =
}}
'''Киевското речно пристаниште''' (украински: Київський річковий вокзал) е главното пристаниште во престолнината на [[Украина]] [[Киев]], кое се наоѓа на десниот брег од реката [[Днепар]], во историскиот дел од градот.