Разлика помеѓу преработките на „Разговор со корисник:StanProg“

Здраво Стан. Сакам да Ве известам дека откако една седмица беше отворено барањето кое го поднесавте за одземање на администраторскиот статус на корисникот [[Корисник:Raso mk|Raso mk]], истото го затворив при што не забележувам утврдено мнозинство дека треба да дојде до одземање на статусот, па така истото го обележав како неуспешно. Што се однесува до статијата „[[Бугарски воз]]“, предлагам дискусијата за нејзиното средување да се продолжи на нејзината страница за разговор. Поздрав.--[[User:Kiril Simeonovski|Kiril Simeonovski]] <small>([[User talk:Kiril Simeonovski|разговор]])</small> 01:17, 14 септември 2011 (CEST)
:Што се подразбира под „активностите на администраторите спрема него“? Мислам дека со барањето беше засегнат само еден администратор, а колку и да е важечко ова барање на ова јазично издание на Википедија, тоа е отворено за целата заедница, а не само за администраторите. Администраторите набљудуваат на огласната табла, каде што не се потрудивте да има поголем интерес за дискусија. Поздрав.--[[User:Kiril Simeonovski|Kiril Simeonovski]] <small>([[User talk:Kiril Simeonovski|разговор]])</small> 01:55, 14 септември 2011 (CEST)
::При разгледување на барањето еден од гласачите ми рече да одам на бугарската или татарската Википедија, после тоа упати лични напади, обвинувања и извршување агитирање против мене. Немаше никава реакција против тоа. Друг корисник - администратор гласа со "не" без да е чул што имаше да каже обвинетиот и на никаков начин не се вклучи во дискусијата т.е. не помогна на нејзиното решение. Друг аминистратор се покажа дека нема елементарно познавање дури и на обичното 3RR правилото, обвинувајќи ме во нешто што не сум направил.
:: Четвртиот гласал не учествува во дискусијата на никаков начин. Отстранувањето на права станува преку дискусија, кога се разјасни случајот, се гласа, по што се донесува одлука, во која се постигнува до заедничко решение. 3-ца од гласачите не искажаа своето мислење за случајот, а четвртиот го изрази со сериозни индикации за непознавање на основни правила.
::Силно се сомневам во валидноста на оваа постапка. Арбитражна комисија ќе оцени активностите на сите кои учествувале во спорот и доколку е потребно ќе стави соодветните казни. Нема потреба повеќе да дискутираме. Одлуката за отстранување на администраторски права е донесена, сега арбитражната комисија ќе процени колку правилно е донесено тоа. --[[User:StanProg|Стан]] <small>([[User talk:StanProg|разговор]])</small> 02:27, 14 септември 2011 (CEST)
5.612

уредувања