Разлика помеѓу преработките на „Пиринска Македонија“

с
с (правопис)
Официјални податоци од бирото за статистика на Бугарија за населението во Благоевградската област според пописот во 2001 година:
 
=== Етнички групи во Благоевградската област ===
{|class="sortable" {{prettytable}}
! Eтничка група !! броj<br /> !! '''%'''<br />
|----
| [[Бугари|бугарска]]
| align="right" | 286248.491613
| align="right" | 8388,9765%
|----
| [[Турци|турска]]
| align="right" | 3116.857 774
| align="right" | 95,3498%
|----
| [[Роми|ромска]]
| align="right" | 129.405 429
| align="right" | 3,6436%
|----
| Не се декларирале
| [[Македонци]]
| align="right" |3.117 2.595
| align="right" | 0,9193%
|----
| ДругоДруга
| align="right" | 71.303743
| align="right" | 20,1462%
|----
| [[Македонци|македонска]]
| align="right" | 814
| align="right" | 0,29%
|----
| [[Руси|руска]]
| align="right" | 320
| align="right" | 0,11%
|----
| [[Украинци|украинска]]
| align="right" | 62
| align="right" | 0,02%
|----
| [[Грци|грчка]]
| align="right" | 54
| align="right" | 0,02%
|----
| [[Ерменци|ерменска]]
| align="right" | 26
| align="right" | 0,02%
|----
| [[Романци|ромунска]]
| align="right" | 12
| align="right" | 0,00%
|----
| Вкупно
| align="right" | 341280.173 444
| align="right" | 100%
|}
5.612

уредувања