Разлика помеѓу преработките на „Википедија:Одземање на администраторски статус/Raso mk“

с
#{{Против}}--[[User:Dalco26|Єдєң Мақєдөңєц...]] <small>([[User talk:Dalco26|разговор]])</small> 02:28, 6 септември 2011 (CEST)
#{{Против}}--[[User:Kiril Simeonovski|Kiril Simeonovski]] <small>([[User talk:Kiril Simeonovski|разговор]])</small> 00:52, 8 септември 2011 (CEST) {{Коментар}}Не гласам „против“, бидејќи Рашо е во право или пак Стан е помалку во право, туку најмногу поради целата паника која се крена со ова барање. Како што веќе беше напоменато, Вики-заедницата на ова јазично издание нема утврдено точни правила кои треба да се следат околу оваа постапка и иако не се несвојствени ваквите барања, најпрво за тоа треба да се праша целата заедница, отколку со крената глава да се оди напред и да се крева паника. Во случајот мислам дека Стан погреши што директно не се упати кај администраторите, туку откако виде дека нема одговор на огласната табла се осмели и го создаде ова барање. Инаку, што се однесува до целиот случај, не се вмешав и не сакав да учествувам, но истиот можеше да се реши на друг начин. Наместо Стан да чекаше да дојде до овој степен, за благосостојбата на проектот, можеше да побара страницата да биде заштитена и спорот спокојно да се реши, но тоа изостана и како по обичај од досегашното искуство се дојде ова. А веќе кога сме овде, врз основа на учеството на двете страни во спорот, ако на Рашо треба да му бидат одземени адмнинистраторските права, тогаш Стан треба да биде блокиран. Но, за сè да си остане како што беше и да се задржи истата состојба како пред овој спор, сметам дека и двајцата треба да останат само опоменати. А статијата ќе треба да биде подобрена, најпрво граматички и стилистички, а потоа и од аспект на нејзината неутралност, но за сето тоа треба да се решава на друго место.
{{коментар}} Дај пример за уредување кое ги на крши правилата на Википедија и за кое треба да бидам блокиран. --[[User:StanProg|Стан]] <small>([[User talk:StanProg|разговор]])</small> 02:56, 8 септември 2011 (CEST)
 
==== За ====
5.612

уредувања