Разлика помеѓу преработките на „Ерменци во Македонија“

нема опис на уредувањето
 
}}
'''[[Ерменци]]те во [[Македонија]]''' претставуваат помала етничка заедница која брои околу 300 луѓе<ref name="A"/>. Но, само уште мал број од нив го зборуваат ерменскиот јазик. Се работи воглавно за западната варијанта на ерменскиот јазик, која ја зборувале Ерменците од територијата на денешна Турција или пак уште нарекуван „ерменски јазик на дијаспората„.
 
==Историја==
Анонимен корисник