Разлика помеѓу преработките на „А. ден Долард“

Додадени 242 бајти ,  пред 9 години
 
* Во 2006 година беше издаден и македонскиот превод на „Свадбата на седумте Цигани“, под наслов „Свадба во Охрид“. <ref>А.ден Долард: „Свадба во Охрид“ Охрид 2006</ref>
* На 19 јуни 2011 година во Културниот центар „Култура 365“ во Охрид е отворена спомен-соба на А. ден Долард со изложба на книги и документи со кои се објаснува животот и делото на писателот.<ref>[http://www.inpress.com.mk/default.asp?ItemID=1D229904FF42CB41A860E88B833E7E69 Културните настани во Охрид ќе се негуваат преку целата година преку „Култура 365“]</ref>
 
== Објавени книги ==
Анонимен корисник