Разлика помеѓу преработките на „Киевско-печерска лавра“

 
Палатата никогаш не била посетена од страна на царското семејство. [[Катерина II]] кога била во посета на [[Киев]] во [[1787]] година, како седиште за престој ја искористила [[Маринска палата (Киев)|Маринската палата]]. Во текот на [[1858]] година, палатата била опфатена од пожар и истата била повторно санирана наскоро по пожарот, со додавање на горниот кат. Палатата исто така била опожарена и во времето на [[Руска револуција|Руската револуција]], а реставрацијата била спроведена во 1970-тите години.
 
==== Печатница====
[[Киево-печерска печатница|Печатницата]] била создадена во [[1615]] година, а на [[20 декември]] [[1616]] година била објавена првата книга ''Книга на часови''. Во периодот од [[1616]] до [[1624]] година, Е. Плетенецки издал 11 значајни книги од верски, историски и политички карактер.
 
Во текот на својата историја, печатницата најмногу издава дела со црковна литература. Поголемиот дел од публикациите се издадени на [[старословенски јазик]].
 
== Погреби ==