Разлика помеѓу преработките на „Киевско-печерска лавра“

 
=== Институции===
 
==== Музеј на историските вредности ====
 
 
Библиотеката спроведува научно-издавачката дејност пдмпсмп дава библиографски референци. Во [[септември]] [[2009]] година, со декрет на претседателот на Украина, библиотеката доби статусот на национална институција<ref>{{cite web |url=http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=780%2F2009 |title=Про надання Державній історичній бібліотеці України статусу національної: Указ Президента України № 780/2009 від 30 вересня 2009 року |accessdate=2009-10-12}}</ref>.
 
=== Други градби===
==== Киево-печерска камбанерија====
 
[[Киево-печерска камбанерија|Киево-печерската камбанерија]] или ''Големата камбанерија'' е главната камбанерија на античкиот пештерски манастир.
 
== Погреби ==