Разлика помеѓу преработките на „Киевско-печерска иконописна работилница“

нема опис на уредувањето
{{Infobox Historic building
|name = Киево-печерска иконописна работилница<br />Іконописна школа Києво-Печерської лаври<br />
|image = Иконописная мастерская в Лавре 2009.jpg
|caption =
|map_type =
 
Објектот во кој денеска е сместена школата бил изграден во 19 век. Во негова близина се наоѓа [[Трпезна црква (Киев)|Трпезната црква]]. По револуцијата од 1917 година, во објектот била сместена сликарската школа на ликовни уметници на Украина.
 
[[ru:Иконописная мастерская Киево-Печерской лавры]]
[[uk:Іконописна школа Києво-Печерської лаври]]