Разлика помеѓу преработките на „А. ден Долард“

нема опис на уредувањето
== Споменик на А. ден Долард во Охрид ==
[[Податотека:Dendoolaardohrid.JPG|мини|десно|250п|Споменикот на А. ден Долард во Охрид]]
[[Слика: The_A._den_Doolaard_Museum_in_Ohrid.jpg|250px|thumb|right|Спомен-собата на А. ден Долард во Охрид]]
На 29 мај 2006 година, во Охрид е откриен споменик во чест на А. ден Долард. Споменикот е дизајниран од македонскиот архитект Владимир Таиќ, според идејата на шефот на Холандско-македонската стопанска комора во Македонија, [[Петер Џон Босе]]. На откривањето на споменикот во Охрид присуствуваа потомците на А. ден Долард.
 
* Во 2006 година беше издаден и македонскиот превод на „Свадбата на седумте Цигани“, под наслов „Свадба во Охрид“. <ref>А.ден Долард: „Свадба во Охрид“ Охрид 2006</ref>
* На 19 јуни 2011 година во Културниот центар „Култура 365“ во Охрид е отворена спомен-соба на А. ден Долард со изложба на книги и документи со кои се објаснува животот и делото на писателот.
 
[[Слика: The_A._den_Doolaard_Museum_in_Ohrid.jpg|250px|thumb|right|Спомен-собата на А. ден Долард во Охрид]]
 
== Објавени книги ==
Анонимен корисник