Разлика помеѓу преработките на „А. ден Долард“

Додадени 8 бајти ,  пред 9 години
А. ден Долард и неговиот роман „Свадбата на седумте Цигани“ во Македонија имаат бројни почитувачи. Самиот автор при своите чести посети на Македонија има воспоставено бројни пријателски врски, посебно со охриѓани чиј град бил и најчестата цел на неговите посети. Во Охрид и денес меѓу постарите жители често се зборува за средбите со холандскиот писател.
 
* Писателот и истражувач Мишо Јузмески има објавено двенеколку статии во кои ги обработува ликот и делото на холандскиот писател:
 
<blockquote>
* На 19 јуни 2011 година во Културниот центар „Култура 365“ во Охрид е отворена спомен-соба на А. ден Долард со изложба на книги и документи со кои се објаснува животот и делото на писателот.
 
[[Слика: The_A._den_Doolaard_Museum_in_Ohrid.jpg|220px250px|thumb|right|Спомен-собата на А. ден Долард во Охрид]]
 
== Објавени книги ==
Анонимен корисник