Отвори го главното мени

Промени

с
нема опис на уредувањето
 
==Мисли==
*„Умствените растројства се појавуваат во луксузуслови на удобствија - затоа нема да ги најдете кај дивите племиња.“
*„Еден особен вид на [[споредба (стилистика)|споредба]] се нарекува остроумност … Она што произлегува од неа се идеи за скриените, но сепак површни сличности во нештата.“
*„[[Вистина]]та е кривa [[линија]], а [[философија]]та е бројот на [[тангента|тангентите]] што ѝ се доближуваат до [[бесконечност]] без да ја допрат, — [[асимптота|асимптотите]].“