Разлика помеѓу преработките на „Разговор со корисник:MacedonianBoy“

:Ммм. Некако многу измешано мие. =) Извини, може да побараш друга држава? Фала. Поздрав[[Корисник:1111tomica|<span style="color:DarkOrange">Tомица1111</span>]] <small> ([[Разговор со корисник:1111tomica|разговор]]) </small> 15:07, 11 август 2011 (CEST)
::ОК, еве на пример најдов за Естонија. Како и кај нас, така и таму, има [http://en.wikipedia.org/wiki/Municipalities_of_Estonia општини]. Разликата е во терминологијата, односно за градските општини ќе го ставаш само името како на пример Талин (град и општина), а за руралните ќе го именуваш како на пример Кусалу (парохија). А ако има некој borough именувај го како гратче. Ова?--<big><font face="Monotype Corsiva">[[Корисник:MacedonianBoy|Никола]] <sup>[[Разговор со корисник:MacedonianBoy|Стоіаноски]]</sup></font></big> 15:17, 11 август 2011 (CEST)
::: Mоже, фала, ќе се снајдам ваљда некако =) ! [[Корисник:1111tomica|<span style="color:DarkOrange">Tомица1111</span>]] <small> ([[Разговор со корисник:1111tomica|разговор]]) </small> 15:25, 11 август 2011 (CEST)