Разлика помеѓу преработките на „Волковија (Тетовско)“

 
== Демографија ==
 
Денес, селото Волковија има околу 500 редовни жители и се одликува со низок природен прираст. Во минатото селото броело околу 3000 жители.
 
=== Иселеништво ===