Разлика помеѓу преработките на „Волковија (Тетовско)“

 
== Демографија ==
=== Иселеништво ===
 
Волковија има многу голем број на иселеници како во полошката котлина во градовите Тетово и Гостивар така и низ целата република. Волковчани живеат и во Соединетите Американски Држави, Канада и низ Европа. Многу иселеници во Волковија денес имаат изградено викендици во урбанизираната викенд населба, која е со тенденција на пораст изминатиов период.
 
== Општествени институции ==