Грб на Општина Струмица: Разлика помеѓу преработките

нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
 
[[Општина Струмица]] има [[грб]] кој ја претставува општината, и е во форма на [[штит]] на кој на горната страна со кирилско писмо е напишано името на градот. Штитот е поделен на четири полиња во кои има симболи и тоа: во левиот горен агол е насликан златен крст од [[Манастир „Св. Леонтие“ - Водоча|манастирот “Св. Леонтие”]] во село [[Водоча]] од [[6 век]], во десниот горен агол има [[сонце]], во левиот долен агол е ридот над Струмица со [[Цареви кули|Царевите кули]] и три ѕвезди на небото и во десниот долен агол е [[Струмички карневал|карневалска маска]]. На грбот се среќаваат две бои: [[златна]] и кобалт-[[сина]].
 
{{Македонија-никулец}}
{{Грбови на македонските општини}}
 
[[Категорија:Грбови на општините во Република Македонија]]