Букурешт: Разлика помеѓу преработките

[проверена преработка][проверена преработка]
Избришана содржина Додадена содржина
с Бришење на "Panorámica_HDR_del_Ateneul_Român,_Bucureşti,_România.jpg", беше избришана од [[commons:Главна страница|Заедничк
с r2.7.1) (Бот Додава: roa-tara:Bucarest
Ред 198:
Започнувајќи од 2007година, Букурешт беше домаќин на годишните трки, стазата беше креирана околу Палатата на Парламентот и е наречена ,, Букурешки прстен”. Натпреварувањето се нареква Букурешт Сити Челенџ и бил домаќин на ФИА ГТ ([[FIA GT]]), ФИА ГТ 3 ([[FIA GT3]]), Бритиш Ф3 и Логан куп трките во 2007 и 2008година. Трките во 2009година и 2010 не се одржаа поради судкса парница. Букурешкото Гранд При, кое што беше водено од контроверзниот бизнисмен Николае Шербу , ја доби парницата и тој самиот изјави дека ќе почне повторно да ги одржува трките околу Парламентот од 2011 година, започнувајќи со Ауто ГП.
Секоја есен Букурешт е домаќин на БЦР Опен Романија, интернационалниот тениски турнир кој е вклучен во АТП турата. Домаќин на турниот од отворен вид е тенискиот комплекс БНР Аренас. Мечовите за хокеј на мраз се одржуваат во арената Михаи Фламаропол која има капацитет 8.000 посеситетли. Рагби мечевите се одржуваат на различни локации, но најмодерниот стадион е Арку Де Триумф стадионот,каде што игра романскиот национален рагби тим.
 
[[Категорија:Букурешт]]
 
[[ace:Bucharèst]]
Ред 311 ⟶ 313:
[[tl:Bucharest]]
[[ta:புக்கரெஸ்ட்]]
[[roa-tara:Bucarest]]
[[tet:Bukareste]]
[[th:บูคาเรสต์]]
Ред 326 ⟶ 329:
[[diq:Bukreş]]
[[zh:布加勒斯特]]
 
[[Категорија:Букурешт]]