Разлика помеѓу преработките на „Земјоделство на Инките“

нема опис на уредувањето
 
== Алатки==
[[Image:Trabajo-inca8.jpg|thumb|rightлево|Ilustration200п|Работа ofсо Inca farmers using a ''chakitaqlla''чакитакла, byилустрација [[Felipe Guaman Poma de Ayala]],од 1616.]]
 
Инките немале припитомени домашни животни кои би биле погодни за обработка на земјата, па така тие се осврнувале на алатките. Овие алатки и работната снага на луѓето биле добро прилагодени на ридските предели на Андите и на ограничените обработливи платформи. Меѓу позначајните алатки биле: