Разлика помеѓу преработките на „Битка кај Мечкин Камен“

=== Борбата ===
 
Четниците на [[Питу Гули]] се утврдиле на [[Мечкин Камен]] - скалесто плато на [[БиринскатаБиринска планинаПланина]], која е падина од [[Баба планина]]. [[Питу Гули]] пред самата борба одржал говор и заповедал поради ограничените резерви на муниција, да не се пука сè додека турците не се доближат блиску.
 
Одредот се поделил на 9 чети, една под команда на Питу Гули, а другите под команда на осум други војводи кој стоеле на чело на селските милиции.