Разлика помеѓу преработките на „Михајло Маневски“

Додадени 70 бајти ,  пред 10 години
с
нема опис на уредувањето
с
 
Во 2002 година е избран за член на [[Државната комисија за спречување на корупцијата]], а во декември [[2005]] година е избран и за нејзин претседател. Маневски работел на подготвување на голем број законски и подзаконски акти од областа на правосудството, казненото право, финансискиот криминал и корупцијата и во работни тела за изготвување на амандмани на уставни одредби. Учествувал на повеќе меѓународни конференции за прашањата на организираниот криминал, особено финансискиот криминал и корупцијата. Во [[2003]] година ја издаде книгата Казнено правна заштита на јавните финансии - правни аспекти и практични искуства, а во [[2005]] година ја издаде втората книга Корупцијата во Република Македонија - Превентивни и казнени мерки за спречување. Објавил и повеќе научни трудови, во стручни списанија и билтени од областа на казненото право и финансискиот криминал и корупцијата.
 
 
{{Македонија-политичар-никулец}}
[[Категорија:Башино Село]]
[[Категорија:Родени во Велешко]]
[[Категорија:Политичари од ВМРО-ДПМНЕ]]
 
[[ru:Маневский, Михайло]]