Рајко Жинзифов: Разлика помеѓу преработките

с
нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
сНема опис на уредувањето
Рајко Жинзифов (Велес,1839-1877,Москва) зазема истакнато место меѓу македонските преродбеници.Тој бил сестран преродбеник,публицист,преведувач и собирач на народно творештво.
 
Во почетокот на 1856 година се вработил во Прилеп како помошник-учител на Димитар Миладинов.Работата како учител подоцна ја продолжил во градот Кукуш,каде заедно со Димитар Миладинов развиле голема преродбенска дејност.
3

уредувања