Разлика помеѓу преработките на „Разговор за податотека:Makedonski polk vo Ukraina.jpg“

нема опис на уредувањето
(Потделка !!!)
 
б) поселенные - с 1776 года "Екатеринославская конница":
Славянский, Иллирический, Сербский, Болгарский, Далматский, Воложский, Молдавский, Македонский, Венгерский (после слияния Болгарского и Македонского полка в полностю комплектован из греков и болгар , все 8 полков обращены в легкоконные в 1784 году)"
 
'''СЕГА СУМ ИЗНЕРВИРАН! ОВА Е ''ВИКИПЕДИЈА НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК'' ОД ПРОСТА ПРИЧИНА: ЗА ДА БИДЕ НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК И ДА ЈА РАЗБИРААТ ОНИЕ КОИ ГО ЗБОРУВААТ И РАЗБИРААТ ТОЈ ЈАЗИК!!!''' Барам во најскоро време да се преведе целиов разговор (ни зборче да не се пропушти) или да се избрише текстот на странски јазик (не знам кој јазик е, ама знам дека Бугарин го пишувал) од сеќавањето на човештвото.