Избришана содржина Додадена содржина
Градови и села
Ред 121:
: Јас ова го написах зато што таа [http://mk.wikipedia.org/w/index.php?redirect=no&title=Разговор:Main_Page Разговор:Main Page] е редирект на [[Разговор:Почетна страна]] и нема потреба да се промена (ама е атрактивна за спам-роботите). Сепак, имаш право, не е необходимо, може и така. --[[Корисник:5ko|5ko]] 09:15, 4 Ноември 2005 (UTC)
:: Петко, во право си. Ја заштитив страницата, фала уште еднаш :) --[[Корисник:Misos|Misos]] 09:32, 4 Ноември 2005 (UTC)
 
== Градови и села ==
 
Супер идеја... само имам прашање: што се случува со постоечките статии за градови, како на пример за [[Скопје]]? Во другите веќе постоечки, како на пример [[Кичево]], може ли некако да се додаде само Шаблонот за град и табелата?--[[Корисник:FlavrSavr|FlavrSavr]] 15:52, 11 Ноември 2005 (UTC)
 
Е сега за податоците што ми ги бараше:
*За телефонските кодови, постои статија [[Повикувачки броеви во Македонија]], и во принцип, тие се тие
*За поштенските кодови, пронајдов линк (некој германски сајт!) овде: [http://www.macedonie.net/travel/info.php?tng=1&css=&bclass=&data=communication/zipcode.php]
*Статистики за бројот на населението во општините по новата територијална поделба имаш овде: [http://www.mls.gov.mk/default.asp?id=teritorial&section=2]
*Статистики за бројот на населението во поголемите градови имаш овде: [http://www.vlada.mk/Osnovni%20Podatoci.htm], а за сите градови и поголемите села овде: [http://www.sei.gov.mk/download/Prasalnik/3-21%20-%20Regionalna%20politika.pdf].--[[Корисник:FlavrSavr|FlavrSavr]] 15:52, 11 Ноември 2005 (UTC)
 
За помалите села, веројатно постои некаде податок колку жители имаат, ама тоа веројатно не е онлајн податок... Моментално имам проблеми со бубрезите, па не смеам да излегувам од дома, ама веднаш штом ќе можам ќе ја најдам книгата за Пописот од 2002, кој ''би требало'' да ги има податоците што ни требаат. Што се однесува до ажурирање на податоците, веројатно дека тие ќе останат се до наредниот попис за 10 години - македонскиот Завод за статистика не прави ажурирање на податоците на секои 3 месеци, или пак ако прави тоа не е достапно за пошироката јавност. Потсети ме зошто Бугарија ќе влезе во Европската Унија многу побрзо од Македонија? :) --[[Корисник:FlavrSavr|FlavrSavr]] 15:52, 11 Ноември 2005 (UTC)
 
Ете така, ако имаш некои прашања, контактирај ме. --[[Корисник:FlavrSavr|FlavrSavr]] 15:52, 11 Ноември 2005 (UTC)