Разлика помеѓу преработките на „Асиметрична дигитална претплатничка линија“

с
нема опис на уредувањето
с
Во последно време мрежните оператори се оддалечуваат од АТМ и се приближуваат кон [[Етернет]]-базиран решенија, каде [[ИЕЕЕ 802.1Q|802.1К]] и/или [[Виртуелен Приватен ЛАН Сервис|ВПЛС]] нуди решенија за мултиплексирање. Главната причина за оваа промена е заштеда на трошоци и можноста за отфрлање на постарата и поскапа АТМ мрежа.
 
Провајдерите на АДСЛ услуги може да нудат статичка или динамичка [[ИП адреса|ИП адресура]]. Статичката адресура се препорачува на луѓе кои сакаат да се поврзат со нивната канцеларија преку [[виртуелна приватна мрежа]], за некои [[интернет]] игри, и за оние кои сакаат да користат АДСЛ за хостирањевдомување на мрежен [[опслужувач]].
 
== Како работи АДПЛ ==