Алтернативен рок: Разлика помеѓу преработките

Додадени 3 бајти ,  пред 10 години
Нема опис на уредувањето
Од 1984 година, мнозинството од групите кои што имаа потпишно договори со независните дискографски куќи, свиреа вариации на рок,особено рок од 1960-тите. Ова претставуваше остра пауза од футуристичките, и хипер-рационалните пост-панк години.
 
"Алтернативната музика е музика која нема сеуште активни следбеници односно меинстрим публика, алтернативата повеќе не е нов бран, туку диспозиција на умот. Алтернативната музика е всушност секаков вид на музика која има потенцијал да стигне до пошироката публика. Исто така, има вистинска сила, вистинскиот квалитет, вистинска возбуда, и тоа треба да биде од општествено значење , што е секако спротивно на една Витни Хјустон"
алтернативата повеќе не е нов бран, туку диспозиција на умот. Алтернативната музика е всушност секаков
вид на музика која има потенцијал да стигне до пошироката публика. Исто така, има вистинска сила, вистинскиот к
валитет, вистинска возбуда, и тоа треба да биде од општествено значење , што е секако спротивно на една Витни Хјустон"
Цитаит од Марк Џозефсон, извршниот директор на New Music Seminar во1988 година.
50

уредувања