Разлика помеѓу преработките на „Голем Корален Гребен“

 Острови на Големиот Попречен Гребен
==Референци==
<poem>
1. ^ a b UNEP Светски мониторинг центар за конзервација (1980). "Заштитени области и светско наследство-Голем Попречен Гребен област на светско богатсво" Оддел за околина и наследство. Архивирано од оригинал во мај 11, 2008. Обновено 14 Март 2009.
2. ^ a b "Големиот Попречен Гребен Светски Наследни скапоцености". Обновено 3 Септември 2008.
95. ^ Хилдебрант,Ами (Јануари 2003) "Разбирање на туристичката употреба на Големиот Попречен Гребен;Витсандеј посетител“.ЦРЦ Проект за ГребенB2.1.1:Разбирање на туристичка употреба на GBRWHA. Коопертаивен Центар за истражување на областа за светско богатство на Големиот Попречен Гребен Обновено 14 март 2009
96. ^ Власти на Поморски парк на Големиот Попречен Гребен(2005). " како се употребуваат парите?". " Што правиш". На брод – Прирачник на туристички оператор за Големиот Попречен гребен . Обновено 11 Ноември 2006.
</poem>
 
==Литература==
*Hopley, David; Smithers, Scott G.; Parnell, Kevin E. (2007). The geomorphology of the Great Barrier Reef: development, diversity, and change. Cambridge University Press.ISBN 0521853028.