Разлика помеѓу преработките на „Фридрих Вилхелм Јозеф фон Шелинг“

нема опис на уредувањето
 
*1.Премин од методот на Фихте во објективната концепција за природата –напредната, со други зборови кажано, во Naturphilosophie (филозофија за природата)
*2.јасното формулирање на тоа што е имплицитно, како што тврди Шелинг, кој што беше вклучен во идејата за филозофијата , чија што мисла за идентичниот, индиферениот, апсолутниот слој на двете, природата и духот, беа претставени во Identitätsphilosophie( филозофијата за идентитетот)
*3.спротиставеноста на негативната и позитивната филозофија, спротиставеност која што е тема на предавањата во Берилн, чии зачетоци можеа да се проследат наназад во 1804 .
 
[[Категорија:Германски философи]]
79

уредувања