Difference between revisions of "Фридрих Вилхелм Јозеф фон Шелинг"

m
Брзо додавање категорија Германски философи (со користење на HotCat)
(Создадена страница со: Фридрих Вилхелм Јозеф фон Шелинг (27 јануари 1775-20 август 1854), подоцна фон Шелинг,е герма...)
 
m (Брзо додавање категорија Германски философи (со користење на HotCat))
2.јасното формулирање на тоа што е имплицитно, како што тврди Шелинг, кој што беше вклучен во идејата за филозофијата , чија што мисла за идентичниот, индиферениот, апсолутниот слој на двете, природата и духот, беа претставени во Identitätsphilosophie( филозофијата за идентитетот)
3.спротиставеноста на негативната и позитивната филозофија, спротиставеност која што е тема на предавањата во Берилн, чии зачетоци можеа да се проследат наназад во 1804 .
 
[[Категорија:Германски философи]]