Разлика помеѓу преработките на „Илинден (весник)“

нема опис на уредувањето
(средување + Infobox Newspaper)
Излегувал двапати неделно, во среда и во сабота, во периодот од [[27 ноември]] [[1907]] до [[12 септември]] [[1908]] година во [[Софија]].<ref>''Д-р Боро Мокров, „Развојот на македонскиот печат и новинарство (од првите почетоци до 1945 година)“, Скопје, 1980, 213-215.''</ref>
 
Покрај уредникот и издавач [[ВасилВaсил Пасков]], редакцијата ја сочинувале и [[Григор Василев]], [[Пејо Јаворов]], [[Данаил Крапчев]], [[Никола Милев]] и [[Петко Пенчев]].
 
Биле објавени вкупно 64 броја.