Разлика помеѓу преработките на „’Рбетници“

Додадени 16 бајти ,  пред 10 години
с
нема опис на уредувањето
с
с
| image_width = 220 px
| image_caption = Поединечни организми од секоја група ‘рбетници. Од горниот лев агол, па на десно:
[[огненногнен дождовник]], [[морски крокодил]], [[Southernшлемоносен Cassowaryказуар]], [[Rhynchocyonцрвеноплеќа petersi|Black-and-rufousсурлеста Giant Elephant Shrewријачка]], [[Ocean Sunfishриба-месечина]]
| taxon = ’Рбетници
| authority = [[Жорж Кивије|Cuvier]], 1812
| subdivision_ranks = Упростено групирање<br />(повеќе во текстот)
| subdivision =
*[[Риби]]
::::* Поткласа [[Dipnoi]] (белодробни риби)
::::* Поткласа [[Tetrapodomorpha]] (предци на [[четириножни]]те)
::* Надкласа [[Tetrapod]]a (‘рбетници со четири екстремитети[[четириножни]])
::::* Класа [[Водоземец|Amphibia]]: понекогаш се користи и [[Lissamphibia]] (водоземци)
:::* (Нерангирана група) [[Amniota]] (животни со амниотски ембриони)