Разлика помеѓу преработките на „Српскохрватска граматика“

Ако се мисли на стол, тогаш е „столица“ и е женск род, што во генитив има наставка „е“.
(Ако се мисли на стол, тогаш е „столица“ и е женск род, што во генитив има наставка „е“.)
| || инструментал|| со глагол што не означува движење ||''govoriti pred kraljem'' = « да зборува пред кралот »
|-
| '''s(a)'''||генитив|| || ''iskočiti sa stolastolice'' = « отскокни од стол »
|-
| || инструментал||со нешто|| ''s mužem'' = « со мажот ми »