Разлика помеѓу преработките на „Српскохрватска граматика“

(Ситни исправки)
| || локатив|| || ''govoriti o nečemu'' = « да зборува за нешто »
|-
| '''pod(a)'''||акузатив|| со глагол што означува движење ||''padati pod stolusto'' = « да падне под масата »
|-
| || инструментал|| со глагол што не означува движење||''ležati pod stolom'' = « да лежи под масата »