Разлика помеѓу преработките на „Универзитет „Св. Кирил и Методиј““

нема опис на уредувањето
(додаден е новиот факултет)
Денес во факултетот постојат 23 факултети од сферата на [[природа|природните]], [[медицина|медицинските]], [[техника|техничките]], [[општествена наука|општествените]] и [[биотехнологија|биотехничките науки]] како и [[уметност]]а.
==== Природни науки ====
* [[ПМФ|Факултетот за електротехника и информациски технологии]]
* [[Природно-Математички факултет|Природно-Математички факултет]]
==== Медицински науки ====
* [[Медицински факултет - Скопје|Медицински факултет]]
44

уредувања