Разлика помеѓу преработките на „Базилика Свети Јован Латерански“

нема опис на уредувањето
 
Моментален архиреј на базиликата е [[Агостино Валини]]. Претседателот на Франција, [[Никола Саркози]] е прв и единствен канон на базиликата, титула која за прв пат му била дадена на [[Анри IV]]. Сепак, таа поседува посебен статус, односно е во сопственост на Светата престолнина. Ова е случај и на неколку други базилики во Рим.
 
Овде биле одржани следните собири на Римокатоличката црква:
* Прв Латерански собор (1123)
* Втор Латерански собор (1139)
* Трет Латерански собор (1179)
* Четврти Латерански собор (1215)
* Петти Латерански собор (1512–1517)
 
== Наводи ==