Царев Врв: Разлика помеѓу преработките

Додадени 24 бајти ,  пред 11 година
с
Откај [[Кочанско]] маркацијата ПМ започнува од крајот на [[Кочани]], крајот на улицата “14-та бригада“ продолжува под градската депонија, над село [[Црвена Нива]] минува преку пошумен дел со [[бреза]] и [[бор]] се до [[асфалт]]от, минува покрај чешмата З’мбoва. Потоа продолжува покрај ''Дл’га ридина'' се до асфалтот. Сечејќи го асфалтниот пат продолжува преку Лешки рид. Некаде 500 метри пред Шумската куќа на [[ЈП Македонски шуми]] излегува на асфалтен пат, продолжува по него. После 200 метри од Шумската куќа се напушта асфалтниот пат (десно), се продолжува по стариот пат за Пониква. Од [[Кочани]] до Пониква потребни се 5 часа. Оние кои имаат сопствено возило можат да дојдат до Пониква која е оддалечена 20 км, по асфалтен пат.
 
Од Пониква патеката за Царев врв продолжува по широкиот колски пат со една кратенка кај бачилото поранешната земјоделска задруга “Галеб“ - [[Тркање (село)|Тркање]], некаде половина час пред врвот се напушта широкиот пат (десно) и се оди по ливади. Патеката е добро маркирана. Во вториот дел од патеката треба да се внимава на раскрсниците, бидејќи ги има доста. За овој дел од патеката ви се потребни 5 часа.
 
==Наводи==
3.886

уредувања