Разлика помеѓу преработките на „Александар III (појаснување)“

с
нема опис на уредувањето
с
{{Без извори|датум=октомври 2009}}
{{ЧИ-Појаснување}}
 
* [[Александар III (Русија)]] (1845-1894), император на Русија.
* [[Александар III (Шкотска)]] (1241-1286), крал на Шкотска.
* [[Александар III Македонски]], (356 - 323 п.н.е.), прочуен [[Кралеви на Античка Македонија|Кралкрал]] на [[Македон]]ија и [[Азија]], [[ЛистаСписок на перискиперсиски кралевивладетели|Шахшах]] на [[Персиска империја|Персија]] и [[ФараониСписок на фараони|Фараонфараон]] на [[Стар Египет|Египет]].
* [[Александар III (византиски владетел)|Александар III]], Византиски владетел (870 - 913, владеел 912 - 913) – син на Василиј I, регент на својот внук