Разлика помеѓу преработките на „Разговор:Филозофија“

с
::Македонски? Зошто? Сега ни присвојни заменки не смеам да користам? Оф леле, фрустрации, фрустрации... А да се задржевме на темата? <small> -{[[Википедија:Администратори|помош?]]}-</small>  [[Разговор_со_корисник:Guitardemon666|гитардемон]] 16:45, 15 март 2011 (CET)
:::Добро е што повторно се отвори ова прашање, кое се надевам дека овој пат ќе го решиме, со што ќе ја стандардизираме употребата на еден единствен поим. Досега се има разговарано на оваа тема, но без конкретно решение, што ја остави употребата и на „филозофија“ и „философија“ со исто значење. Мислам дека мислењето на Гитардемон е добро аргументирано.--[[User:Kiril Simeonovski|Kiril Simeonovski]] <small>([[User talk:Kiril Simeonovski|разговор]])</small> 17:32, 15 март 2011 (CET)
::::Да бидеме начисто, има и многу зборови од старогрчки каде што сигма се транскрибира како „с“, а не како „з“, но тие се прифатени како такви со години, исто како што зборот филозофија се користел со години. Како контра-примери би ги споменал Месопотамија, Исидор(а), и други, што не ги ставам во иста група со „филозофија“, иако и тука сигма е помеѓу две самогласки. <small> -{[[SpecialВикипедија:Contributions/79.103.129.209Администратори|79.103.129.209помош?]] }-</small>([[User talkРазговор_со_корисник:79.103.129.209Guitardemon666|разговоргитардемон]])</small> 20:1619, 15 март 2011 (CET)
13.850

уредувања