Разлика помеѓу преработките на „Долмабахче“

Додаден 701 бајт ,  пред 9 години
 
При посета на Долмабахче, дозволено е да се разгледа само неговиот административен дел или само харемот.
 
== Сала Мујадеде==
 
Едно од најзабележителните работи во палатата е салата Мујадеде, кој се наоѓа на 2000 м2, со висина од 36 метри. Подот, кој зафаќа површина од 124 м2 е покриен со килим од европски дизајн. Овде се наоѓа и најголемиот лустер, кој бил изработен во Англија и кој тежи 4,5 тони.
Во оваа сала се одржувале церемонии од најразличен вид, како политички така и од религиозен карактер.
 
== Видете исто така ==