Разлика помеѓу преработките на „Список на државни водачи по години“

с
(→‎1 век: промени Листа - Список)
== 20 век ==
:[[Листа на лидери на држави во 2000 година|2000]] - [[Листа на лидери на држави во 1999 година|1999]] - [[Листа на лидери на држави во 1998 година|1998]] - [[Листа на лидери на држави во 1997 година|1997]] - [[Листа на лидери на држави во 1996 година|1996]] - [[Листа на лидери на држави во 1995 година|1995]] - [[Листа на лидери на држави во 1994 година|1994]] - [[Листа на лидери на држави во 1993 година|1993]] - [[Листа на лидери на држави во 1992 година|1992]] - [[Листа на лидери на држави во 1991 година|1991]]
:[[Листа на лидери на држави во 1990 година|1990]] - [[Листа на лидери на држави во 1989|1989]] - [[Листа на лидери на држави во 1988 година|1988]] - [[Листа на лидери на држави во 1987 година|1987]] - [[Листа на лидери на држави во 1986 година|1986]] - [[Листа на лидери на држави во 1985 година|1985]] - [[Листа на лидери на држави во 1984 година|1984]] - [[Листа на лидери на држави во 1983 година|1983]] - [[Листа на лидери на држави во 1982 година|1982]] - [[Листа на лидери на држави во 1981 година|1981]]
:[[Листа на лидери на држави во 1980 година|1980]] - [[Листа на лидери на држави во 1979 година|1979]] - [[Листа на лидери на држави во 1978 година|1978]] - [[Листа на лидери на држави во 1977 година|1977]] - [[Листа на лидери на држави во 1976 година|1976]] - [[Листа на лидери на држави во 1975 година|1975]] - [[Листа на лидери на држави во 1974 година|1974]] - [[Листа на лидери на држави во 1973 година|1973]] - [[Листа на лидери на држави во 1972 година|1972]] - [[Листа на лидери на држави во 1971 година|1971]]
:[[Листа на лидери на држави во 1970 година|1970]] - [[Листа на лидери на држави во 1969 година|1969]] - [[Листа на лидери на држави во 1968 година|1968]] - [[Листа на лидери на држави во 1967 година|1967]] - [[Листа на лидери на држави во 1966 година|1966]] - [[Листа на лидери на држави во 1965 година|1965]] - [[Листа на лидери на држави во 1964 година|1964]] - [[Листа на лидери на држави во 1963 година|1963]] - [[Листа на лидери на држави во 1962 година|1962]] - [[Листа на лидери на држави во 1961 година|1961]]
:[[Листа на лидери на држави во 1960 година|1960]] - [[Листа на лидери на држави во 1959 година|1959]] - [[Листа на лидери на држави во 1958 година|1958]] - [[Листа на лидери на држави во 1957 година|1957]] - [[Листа на лидери на држави во 1956 година|1956]] - [[Листа на лидери на држави во 1955 година|1955]] - [[Листа на лидери на држави во 1954 година|1954]] - [[Листа на лидери на држави во 1953 година|1953]] - [[Листа на лидери на држави во 1952 година|1952]] - [[Листа на лидери на држави во 1951 година|1951]]
:[[Листа на лидери на држави во 1950 година|1950]] - [[Листа на лидери на држави во 1949 година|1949]] - [[Листа на лидери на држави во 1948 година|1948]] - [[Листа на лидери на држави во 1947 година|1947]] - [[Листа на лидери на држави во 1946 година|1946]] - [[Листа на лидери на држави во 1945 година|1945]] - [[Листа на лидери на држави во 1944 година|1944]] - [[Листа на лидери на држави во 1943 година|1943]] - [[Листа на лидери на држави во 1942 година|1942]] - [[Листа на лидери на држави во 1941 година|1941]]
:[[Листа на лидери на држави во 1940|1940]] - [[Листа на лидери на држави во 1939|1939]] - [[Листа на лидери на држави во 1938|1938]] - [[Листа на лидери на држави во 1937|1937]] - [[Листа на лидери на држави во 1936|1936]] - [[Листа на лидери на држави во 1935|1935]] - [[Листа на лидери на држави во 1934|1934]] - [[Листа на лидери на држави во 1933|1933]] - [[Листа на лидери на држави во 1932|1932]] - [[Листа на лидери на држави во 1931|1931]]
:[[Листа на лидери на држави во 1930|1930]] - [[Листа на лидери на држави во 1929|1929]] - [[Листа на лидери на држави во 1928|1928]] - [[Листа на лидери на држави во 1927|1927]] - [[Листа на лидери на држави во 1926|1926]] - [[Листа на лидери на држави во 1925|1925]] - [[Листа на лидери на држави во 1924|1924]] - [[Листа на лидери на држави во 1923|1923]] - [[Листа на лидери на држави во 1922|1922]] - [[Листа на лидери на држави во 1921|1921]]
1.270

уредувања