Разлика помеѓу преработките на „Ден на вљубените“

Постои дополонително модерно украсување за Златната легенда,овозможена од Американските поздрави на [[History.com]] и широко повторени и покрај немањето на основа.Вечерта пред Валентин да биде прогонет,тој ја напишал првата ,,љубовна" картичка адресирана до млада девојка различно идентификувана како негова сакана,како ќерката на затвореникот којшто тој се спријатели и излекува,или двете.Тоа е белешка на која пишуваше „Од твојот Валентин“.
 
===='''Докажани традиции'''==== :)
:(
 
===='''Луперкалија'''====
Анонимен корисник