Boyan

Додадени 44 бајти ,  пред 11 година
с
нема опис на уредувањето
сНема опис на уредувањето
сНема опис на уредувањето
Се викам Бојан и на Википедија сум од [[5 септември]] [[2005]] година. Се интересирам пред сè за биологија, па затоа во моите кориснички придонеси доминираат статии со тематика од оваа природна наука. Ги пишувам статиите затоа што '''ми е мерак''' и затоа што на интернет нема многу (би рекол - николку) достапни (и опширни) податоци '''на македонски јазик''' за различни биолошки теми кои сметам дека се важни секој да ги знае.
 
Сепак, тука пишувам доста статии и од областа на физикатадругите природни науки, а и хемијатанекои општи теми.
 
| [[File:Rainbow lorikeet.jpg|160px|Виножитен лори - Trichoglossus haematodus moluccanus]]