Википедија:Портал/Википолитика: Разлика помеѓу преработките

с
Отстрането уредувањето на Zocee (разговор), вратено на последната верзија на MacedonianBoy
Нема опис на уредувањето
с (Отстрането уредувањето на Zocee (разговор), вратено на последната верзија на MacedonianBoy)
#ПРЕНАСОЧУВАЊЕ [[Википедија:Селска чешма (Википолитика)]]
 
== Агенција ЕФАКТ ==
 
ЕФАКТ е независна интернет агенција. Создадена е во 2010 г. Во Република Македонија. ЕФАКТ обединува група млади и амбициозни новинари, IT специјалисти и маркетинг менаџери. Брзата, објективна и точна информација е мисијата на ЕФАКТ.
 
На страницата на агенцијата ќе најдете вести од земјата, од светот, ќе разберете за последните случувања во светот на политиката, спортот, културата и забавата. Акцентот во вестите на ЕФАКТ е ставен врз случките на локално ниво. Од ЕФАКТ можете да разберете за работата на градоначалниците, општинските совети, комисии, но исто така и да се информирате за животот на локално ниво – театри, кина, журки, концерти, изложби….
 
Водејќи се од световните тенденции за интерактивни медиуми ЕФАКТ има амбиција да се претвори во своевиден сервис на граѓаните и врска, како со локалната, така и со централната власт. Преку ЕФАКТ граѓаните ќе можат да добијат повеќе информација за своите проблеми, но и директно да поставуваат прашања на политичари, актери, режисери, локални и регионални ѕвезди…
 
ЕФАКТ е специјализирана агенција за балкански вести. Во ЕФАКТ можете да најдете преглед на печат како од Македонија, така и од останатите земји од Балканот: Србија, Бугарија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Грција, Црна гора и Албанија.
[http://ЕФАКТ http://efakt.com.mk/?page_id=2]