Екстранет: Разлика помеѓу преработките

Додаден 11 бајт ,  пред 11 година
 
==== Предности ====
 
* Размена на голема количина на податоци користејќи [[Electronic Data Interchange]](EDI)
* Споделување на производ каталози исклучиво со трговски партнери.
* Соработување со други компании на заеднички развојни програми.
* Заедничко развивање и употреба на тренинг програми со други компании.
* Обезбедување или пристап на сервиси обезбедени од една компанија на групи од други компании, како што е онлајн банкарската апликација водена од една компанија во името на други компании.
 
==== Недостатоци ====
23

уредувања